| Pogledajte prethodnu temu :: Pogledajte sledeću temu |
| Poruka |
Autor |
Poslao: Pet Dec 18, 2009 9:42 am Naslov: Isključivanje VSC sistema na Toyota vozilima |
|
|
Kada sam prvi put video kako se isključuju VSC i TRC sistemi, smejao sam se oko pola sata. ABS ostaje aktivan. U svakom slučaju ne preporučujem vožnju sa isključenim gorepomenutim sistemima jer je i sam proizvođač, uklanjajući dugme za deaktivaciju, veoma jasno stavio do znanja da to ne bi trebalo raditi!
Ali... kada nam ovako lepo padne snegić ... a mi, pametni, nađemo neki parking i sl. ... milina
Postupak je sledeći:
1. Startovati motor
2. Aktivirati parkirnu kočnicu
3. Pritisnuti pedalu nožne kočnice dva puta
4. Deaktivirati parkirnu kočnicu
5. Pritisnuti pedalu nožne kočnice i držati u tom položaju
6. Aktivirati, zatim deaktivirati parkirnu kočnicu dva puta
7. Aktivirati parkirnu kočnicu
8. Pritisnuti pedalu nožne kočnice dva puta
Na kontrolnoj tabli neprestano svetli lampica koja se inače pali samo kada se, u toku vožnje, aktivira neki od sigurnosnih sistema.
Sve se vraća u normalu gašenjem motora.
PREPORUČUJEM SVIMA KOJI SE ODLUČE DA PROBAJU NAVEDENI POSTUPAK DA TO UČINE SAMO RADI ZADOVOLJAVANJA SVOJE RADOZNALOSTI.
NE PREPORUČUJEM VOŽNJU SA ISKLJUČENIM SISTEMIMA ZA STABILNOST NA JAVNIM PUTEVIMA!
SVAKO NAVEDENI POSTUPAK RADI NA SVOJU ODGOVORNOST. |
|
Andreja

Pridružio: 06 Jul 2008 Poruke: 64 Lokacija: Beograd
|
|
|
|
Poslao: Sub Dec 19, 2009 2:48 pm Naslov: |
|
|
mmmmmmmmmmmmmm....
Koristan savet, za malo ''plesa;; po snegu...
 |
|
Yaris*TS*Kg

Pridružio: 28 Jun 2009 Poruke: 39 Lokacija: Kragujevac
|
|
|
|
Poslao: Sub Dec 19, 2009 10:27 pm Naslov: |
|
|
Da, ali to je jako opasno. Iskljucivanje VSC sistema se NE preporucuje... _________________ I love what you do for me - Toyota! |
|
AdminToyota Site Admin

Pridružio: 25 Nov 2007 Poruke: 724
|
|
|
|
Poslao: Pon Dec 21, 2009 9:17 am Naslov: |
|
|
| Yaris*TS*Kg :: | mmmmmmmmmmmmmm....
Koristan savet, za malo ''plesa;; po snegu...
 |
Samo budi oprezan, nemoj da se "igraš" na javnim putevima / gradskim ulicama, stvarno može da ispadne ružno. Kada navikneš na jedno ponašanje automobila može prilično nezgodno da te iznenadi, tim pre što je sistem kontrole stabilnosti na Toyota vozilima prilično "gladak"(moj utisak), odnosno svoj posao obavlja prilično neprimetno. Nekoliko puta mi se desilo, ni sam ne znam kako, da u krivinu uđem malko brže. VSC bi samo malo zapištao a ja bih kroz krivinu proleteo bez ikakvih problema!
Ipak povedi računa, čuvaj svoj auto
 |
|
Andreja

|
|
|
|
Poslao: Pon Feb 22, 2010 11:28 am Naslov: |
|
|
E kasno sam procitao ove instrukcije,snega nema vise i valjda nece ni padati,mislim ne bi ni voleo da pada,jer red je da se malo vozimo i na dva tocka,al sad znam za sledecu zimu sta mi je ciniti...  _________________ Toyota Rav4 2.2 D4-D |
|
Cika Zuba
Pridružio: 22 Feb 2010 Poruke: 11 Lokacija: Beograd
|
|
|
|
Poslao: Pon Feb 22, 2010 1:44 pm Naslov: |
|
|
Bice "baba marta"!
Ne preporucujem iskljucivanje ESP sistema. _________________ I love what you do for me - Toyota! |
|
AdminToyota Site Admin

Pridružio: 25 Nov 2007 Poruke: 724
|
|
|
|
Poslao: Pon Feb 22, 2010 3:01 pm Naslov: |
|
|
Iš'o ja tako da čupam sestru iz snaga, vozilo se dete po Avali i tako
Joj što je bilo dooobrooooo!!!!!
Ja po putu levo, desno a svi beže, čude se i siguran sam viču:"koja budala"!
A ja uživam...  |
|
Andreja

|
|
|
|
|